تولید کنسرو خیارشور یا همان خیارشور پاستوریزه در همدان و بسیاری از استانهای دیگر بصورت صنعتی و نیمه صنعتی انجام می شود.
یکی از رایج ترین راههای نگهداری مواد غذایی کنسرو کردن است. کنسرو کردن میوه ها از زمانهای دور انجام می شده.
کلمه کنسرو از اصطلاح یونانی coserve گرفته شده است و فرایندی است که مواد درون شیشه و حلب تا مرز نابودی کلیه میکروبها و آنزیمهای غیر فعال حرارت داده می شوند.
حرارت دادن و سرکردن دوباره بسته بندی باعث میشود تا خلا ایجاد شده ناشی از این فرایند در ظرف مانع فساد مواد غذایی شود.
انواع خیارشور تولید شده در ایران
خیارشور های تولید شده در ایران به دو صورت تخمیری و صنعتی تولید می شود که نوع صنعتی آن در کارگاهها و کارخانه های صنعتی تولید شده و نمونه تخمیری آدر بخش خانگی و در کارگاه آماده میشود.
خیارشور های پاستوریزه نیز در دو نوع بسته بندی شیشه و حلب تولید می شوند.
نوع حلب این خیارشور ها وزن خالص هشت کیلو و نمونه شیشه ای آن در اوزان ۷۰۰ گرمی و ۹۰۰ گرمی تهیه شده میشوند. البته وزن خالص خیارشور در تولید صنعتی خیارشور شیشه نیز ۴۰۰ گرم می باشد.
منبع خبر: سایت ترشی و مربا
بدون دیدگاه